Verdens største vindmølle-installationsskibe

Efter 10+ år hos Maersk i blandt andet Schweiz og Brasilien, blev jeg i 2009 inviteret med som investor og forretningsudvikler i start-up selskabet Blue Ocean Ships.

Stifter Lars Blicher havde udviklet et fantastisk spændende forretningskoncept omkring byg og drift af det der skulle blive verdens største vindmølle-installationsskibe. Dengang var det kun Lars og jeg som arbejdede fuldtids med projektet.

Selskabet hed oprindeligt “Blue Ocean Ships”, med reference til det helt unikke skibs design (dvs. “Blue Ocean Strategy”), som fremadrettet skulle komme til at ændre effektiviteten grundlæggende i opsætning af vindmøller til havs.

I 2010 blev det besluttet at sælge selskabet til Swire gruppen, et A. P. Møller lignende konglomerat.

Både Lars og jeg selv blev udpeget til fortsat at lede selskabet som direktører. Vi lykkedes til fulde med projektet til glæde for både investorer samt hele vindmølle-installationsmarkedet generelt.

Kontakt mig gerne for mere information. Og se her videoen, der giver et indtryk af det store, successfulde projekt.

Udover denne (og mange andre videoer), så blev der skabt en 30 minutters film til tv-serien “Bag den gode idé” omkring projektet. Filmen understøtter innovationsundervisning i de gymnasiale uddannelser og bliver regelmæssigt vist på DR. Målet med denne tv-serie er at vise, hvordan højt kvalificeret og forskningsmæssig viden indenfor teknologi og naturvidenskab kan føre til løsning af globale udfordringer og til etablering af nye danske virksomheder. Jeg deler selvfølgelig gerne også denne film med dig, hvis du er interesseret.

Rikke has a very comprehensive background in the maritime sector. She is facing the job and the problems in a very analytical way and she is persistent on her work to see and create results. She has a fine track-record for success, and she is inspiring and enthusiastic.
I can recommend Rikke both as a general manager, as a member of a board of directors and as a senior team member.

Peter Høstgaard-Jensen

Bestyrelsesformand, Blue Ocean Ships A/S (nu Swire Blue Ocean A/S)